• Hevosesi ja koirasi parhaaksi.
  • Vastuulliset Suomessa valmistetut tuotteet.
  • Minimitilaus 10 €.
  • Toimitusmaksu 4,90 €.
  • Hevosesi ja koirasi parhaaksi.
  • Vastuulliset Suomessa valmistetut tuotteet.
  • Minimitilaus 10 €.
  • Toimitusmaksu 4,90 €.

Miksi käyttää kalenteria?

Tai mitä tahansa muistiinpanovälinettä hevosen asioden muistiinmerkitsemiseen

– En mä taida jaksaa kirjoittaa asioita ylös.

– En mä ole mikään päiväkirjaihminen!

Näitä ja monia vastaavia kommentteja kuulemme silloin tällöin, kun kohtaamme hevosihmisiä kasvotusten.

Haluamme haastaa juuri sinut miettimään, miksi et kirjoittaisi ylös tietoja ja huomioita hevosestasi.

Tässä muutamia syitä, miksi kannattaa merkitä muistiin asioita.

Tieto

Opit paljon uutta hevosestasi, kun järjestelmällisesti kirjaat asioita ylös. Mutu-tuntuma vaihtuu tiedoksi ja pystyt tekemään päätöksiä vaikkapa hevosen liikuntaan tai ruokintaan liittyen keräämäsi tiedon pohjalta. Kokeile, saatat yllättyä!

Muistathan että sairasta hevosta ei saa treenata. Esimerkiksi yksinkertaisella ja nopealla hevosen lämmön mittaamisella tiedät onko hevosesi treenikunnossa.

Raha

Sijoitat joka kuukausi varmasti ihan mukavan summan rahaa hevosesi ylläpitoon ja harrastukseen. Kun kirjaat asioita ja huomioita hevosesi terveydentilasta ylös, pystyt tekemään ostospäätöksiä perustuen tietoon, jota olet kerännyt. Ja tietenkin pystyt myös perustelemaan ostoksesi mahdolliselle rahoittajataholle.

Tekemisestä tulee suunnitelmallista

Tiedämme tunteen, kun työpäivän jälkeen tukka putkella säntäät tallille ja mietit kuumeisesti, että mitähän sitä tänään tekisi hevosen kanssa. Kalenteri auttaa hetkeksi pysähtymään ja suunnittelemaan tekemistä. Voit suunnitella hevosen liikutukset vaikkapa kuukausittain tai viikoitta. Ja ei hätää! Sää, yllätykset ja muutokset tuovat aina uusia käänteitä matkaan mutta, kun sinulla on suunnitelma ja suunta mitä kohti mennään, voit aina muuttaa reittiä.

Saavutatte tavoitteet

Kun kirjaat jonnekin ylös mikä on tavoitteesi, sillä on usein tapana toteutua. Vaikka tähtäimessä ei olisikaan kilpakentät vaan hevosharrastuksen tavoitteena on olla vain mukava tavoitteeton harrastus, sen kirjoittaminen ylös on merkityksellistä. Mielesi alkaa pikkuhiljaa valmistautua kohti tätä tavoitteita. Suuret tavoitteet kannattaa pilkkoa pienempiin palasiin.

Hevostaidot – Horsmanship

Ota tavaksi hyvät ja turvalliset rutiinit talliin. Niitä noudattamalla oma ja hevosesi turvallisuus paranee. Kalenterimme ohjaa kohti hyviä hevostaitoja taulukoiden avulla. Katso myös Hevosen perusterveydenhuollon -videot.

Tärkeät tiedot löytyvät

Valitettavasti eläinlääkärin visiittejä tai klinikkakäyntejä ei voi täysin asioiden muistiinmerkitsemisellä välttää. Mutta kun tilanne on päällä, tärkeiden tietojen löytyminen kätevästi muistivihosta, kalenterista tai kännykästä voi olla supertärkeää. Näin asiointi eläinlääkärin, kengittäjän tai vaikkapa valmentajasi kanssa sujuvoituu ja tehostuu. Ja ennen kaikkea hevosesi hyötyy siitä!

Vastuu

Hevosen omistaja sinä olet vastuussa hevosesi hyvinvoinnista. Ota hevosesi terveydentilan huomioiden muistiinmerkitseminen tavaksi. Kokeile ja löydä oma tapasi tehdä muistiinmerkitsemistä, ruutuvihkoon, kännykkään tai kalenteriin. Mikä onkaan sinun oma tapasi.

Pidetään hevosistamme hyvää huolta!