• Hevosesi ja koirasi parhaaksi.
  • Vastuulliset Suomessa valmistetut tuotteet.
  • Minimitilaus 10 €.
  • Toimitusmaksu 4,90 €.
  • Hevosesi ja koirasi parhaaksi.
  • Vastuulliset Suomessa valmistetut tuotteet.
  • Minimitilaus 10 €.
  • Toimitusmaksu 4,90 €.

Ratsastajan lihaskunto

Ratsastaja, huolehdi myös lihaskunnostasi!

Riittävällä lihaskunnolla varmistat, ettei ratsastaessa synny ylimääräistä jännitystä ja ponnistelua. Saavutat herkemmän ja tarkemman kommunikaation istunnan välityksellä.

Tässä kuusi täsmäliikettä lihaskunnon vahvistamiseen. Tarvitset osaan liikkeistä voimakuminauhan.

Harjoitteet on suunnitellut PTMiia

Sivuttain kävely kuminauhalla

Aseta kuminauha jalkateriesi ympäri tai vaihtoehtoisesti polviesi alapuolelle. Astu jalat haralleen niin, että joudut jännittämään jaloillasi kuminauhaa vasten. Lähde askeltamaan sivusuunnassa. Pidä askelmitta koko ajan samana, jotta jännitys kuminauhaan säilyy. Lisähaastetta saat tuomalla polviasi enemmän koukkuun.

Tee 3 x 15 toistoa per puoli.

Kylkimakuulta simpukka-avaus kuminauhalla

Aseta kuminauha polviesi yläpuolelle ja asettaudu kylkimakuulle. Polvet koukussa ja jalkaterien sisäsyrjät vastakkain. Lähde avaamaan päällimmäisen jalan polvea ylöspäin niin, että jalkaterien sisäsyrjät pysyvät yhdessä. Liikerata on riittävä, kun tunnet pakarasi aktivoituvan.

Tee 3 x 10–12 toistoa per puoli.

Salmiakkivatsat

Rauhallinen: Asetu selinmakuulle, jalkapohjat vastakkain. Aseta kädet päällekkäin vartalosi päälle. Lähde rullaamaan ylävartaloasi pyöreänä eteenpäin, työntäen käsistä kohti nilkkoja. Palauta liike rullaten takaisin. Pyri tasaiseen, rullaavaan liikkeeseen.

Tee 3 x 10–15 toistoa.

Räjähtävä: Asento muutoin sama, mutta nyt kädet vartalon jatkona ja liike lähtee käsistä saakka.

Istumaannousulla kohti jalkateriä. Mahdollisimman räjähtävästi ylös ja rauhallisesti rullaten alas.

Tee 3 x 10 toistoa.

Soutu istuen kuminauhalla

Istu lattialla tai penkillä ja pujota kuminauha jalkapohjasi / jalkapohjiesi takaa. Hyvä ryhdikäs asento. Anna kuminauhan hieman vetää käsiäsi eteenpäin. Lähde aktivoimaan hartiasi taaksepäin, tämän jälkeen lähde supistamaan lapojasi yhteen ja lopuksi viimeistele veto tuomalla kyynärpää läheltä kylkeä taaksepäin.

Tee 3 x 15 toistoa. Liikkeen voit tehdä myös 1 käsi kerrallaan tai vuorovedoin.

Kuminauhalla kyykky

Aseta kuminauha reisiesi ympärille. Lähde kyykkäämään. Huolehdi, ettei kuminauha pääse painamaan polvia sisäänpäin. Linjaa polvesi varpaiden kanssa samaan suuntaan.

Tee 3 x 12–15 toistoa.

Kuminauhalla selkävedot

Seiso hartioiden levyisessä asennossa. Nosta käsiäsi hieman, pidä kuitenkin hartiat alhaalla, rentoina. Lähde supistamaan lapojasi yhteen. Liikeradan kuminauhasta ei tarvitse olla suuri. Voit tehdä vetoja myös ristiin.

Tee 3 x 12–15 toistoa.

Harjoitteet ovat turvallisia kaikenikäisille ratsastajille. Älä kuitenkaan tee liikettä, jos se tuottaa kipua. Jos olet epävarma, neuvottele oman fysiikkavalmentajasi kanssa.