• Hevosesi ja koirasi parhaaksi.
  • Vastuulliset Suomessa valmistetut tuotteet.
  • Minimitilaus 10 €.
  • Toimitusmaksu 4,90 €.
  • Hevosesi ja koirasi parhaaksi.
  • Vastuulliset Suomessa valmistetut tuotteet.
  • Minimitilaus 10 €.
  • Toimitusmaksu 4,90 €.

Ratsastajan liikkuvuus

Miksi ratsastaja tarvitsee liikkuvuutta?

"Mukautuminen hevosen liikkeisiin on helpompaa, kun ratsastajalla on riittävästi liikkuvuutta kehossa. Kun mukautuminen liikkeeseen on helpompaa, ratsastaja pystyy pitämään itsensä rentona." PTMiia

Liikkuvuustesti

Testaa oma liikkuvuutesi. Kirjaa tulokset ylös kalenteriin. Uusi testi noin kolmen kuukauden kuluttua.

Liikkuvuustestin on suunnitellut PTMiia

Rintarangan kierto

Asetu nelinkontin. Polvesi ovat lonkkien alla. Ranteesi ovat olkapäiden alla. Aseta isovarpaasi vierekkäin ja peukalosi vierekkäin. Huolehdi ettei lantiosi pääse liikkumaan testin aikana. Lähde avaamaan kättäsi sivukautta ylös. Vie niin ylös kuin saat.

Minimiliikkuvuustavoite on 135 ° tavoiteliikkuvuus 180 °.

Nilkan liikkuvuus

Asetu seinän eteen ja tuo toisen jalan varpaat seinään ja liu´uta niitä aluksi hieman kauemmaksi seinästä. Testaa saatko polven osumaan seinään pitäen kantapäät kiinni lattiassa.

Testaa kummankin jalan maksimiliikkuvuus.

Normaalissa nilkan liikkuvuudessa polvet pääsevät liukumaan varvaslinjan yli 8–15cm.

Rangan sivutaivutus

Seiso hartian levyisessä asennossa. Sormet suorana. Lähde taivuttamaan vartaloasi sivusuunnassa, ikään kuin kahden seinän välissä. Pidä kantapäät maassa ja polvet neutraaliasennossa. Ensisijaisesti tavoite on symmetrinen liikkuvuus. Jos sormet ulottuvat molemmin puolin polvitaipeisiin, liikkuvuutesi on erinomainen.

Ota kuva kummankin puolen liikkuvuudesta seurataksesi kehitystäsi.

Istualtaan eteentaivutus

Tarvitset 30 cm korkean laatikon ja mittanauhan. Aseta laatikko tasaiselle, liukumattomalle alustalle. Asetu istumaan jalat ja polvet suorina, paljaat jalkapohjat laatikon etuseinää vasten n. 10 cm päässä toisistaan. Kädet asetetaan päällekkäin, kyynärpäät ja sormet suorina, kämmenet alaspäin. Kumarru eteenpäin ja liu´uta sormiasi niin pitkälle kuin mahdollista. Loppuasento on pidettävä vähintään 2 sekuntia ja testaaja mittaa lähimmän senttimäärän. Paras kolmesta yrityksestä merkataan tulokseksi. Liikkeen on oltava kontrolloitu, nykimistä ei sallita.

Positiivisessa mittaustuloksessa kädet ylettyvät nollaviivan (eli laatikon reunan) yli. Mittaustulos on negatiivinen jos et ylety nollaviivaan.

Lonkan koukistajien ja etureiden liikkuvuus

Asetu aivan pöydän tai penkin reunalle istumaan ja ota toisen jalan säären edestä kiinni käsillä. Vedä jalka tiukasti syliin. Mene selinmakuulle jalka sylissä, alaselkä painettuna alustaan ja toinen jalka roikkuen rentona pöydän reunan yli.

Tavoiteliikkuvuus:

Roikkuvan jalan reiden etupinnan tulisi olla lattian suuntainen. Polven tulisi koukistua 90 ° kulmaan.

Ota kuva kummankin puolen liikkuvuudesta seurataksesi kehitystäsi.

Harjoitteet ovat turvallisia kaikenikäisille ratsastajille. Älä kuitenkaan tee liikettä, jos se tuottaa kipua. Jos olet epävarma, neuvottele oman fysiikkavalmentajasi kanssa.