Talliarki blogi

Hyvinvointia ratsastajalle

2.9.2022

Hyvinvoiva ratsastaja kalenteri

Olemme suunnitelleet kalenteria ratsastajalle jo usean vuoden ajan. Nyt toteutimme Hyvinvoiva Ratsastaja 2023 -kalenterin yhdessä Liikunta-, hyvinvointi- ja hierontapalvelut PTMiia, Miia Nummisen kanssa! Miian monipuolinen ja asiantunteva ote auttoi meitä sekä kalenterin hyvinvointisivujen teossa että oheismateriaalin valmistamisessa. Hyvinvoiva Ratsastaja 2023 -kalenteri julkaistiin ennakkomyyntiin 2.9.2022. Kalenteri ilmestyy 15.10.2022.

Hyvinvoiva Ratsastaja 2023 -kalenterista löydät:

• Seurantataulukot ratsastajan uneen ja palautumiseen, ravitsemukseen sekä treenaamiseen

• Tietoa istunnasta ja ratsastajan symmetriasta

• Helpot ja selkeät ohjeet alkulämmittelyyn tallilla ennen ratsastusta

• Liikelaajuustestit

• Tehokkaat ratsastajan lihaskunto-ohjeet

• Ohjeet kehonhuoltoon ja -hallintaan

• Vinkkejä myös ravitsemukseen ja rentoutumiseen

• Kuntotesti ja runko viikoittaiselle treeniohjelmalle

Mukana myös tutut kalenteriosiot, mutta uudella ilmeellä!

• Viikko- ja kuukausinäkymät

• 2023 ja 2024 vuosikalenterit

• Muistiinpanot

Me tekijät toivomme, että tämän kalenterin avulla saavutat entistä paremman hyvinvoinnin. Kalenterista löydät ideoita, oivalluksia ja konkreettisia keinoja, joilla edesautat kokonaisvaltaisen hyvinvointisi vahvistumista. Näillä keinoilla mahdollistat myös kehittymisen ratsastajana ja jaksat paremmin sekä tallissa että arjessa.

Toivomme, että kalenteri motivoi sinua ja saavutat asettamiasi tavoitteita askel askeleelta!

Haluamme olla matkassasi koko vuoden 2023, joten ota Talliarki YouTube-kanavamme seurantaan. Lisäämme sinne materiaalia pitkin vuotta!

Kalenterin tilaajalle liikkeiden ohjevideot löytyvät YouTubessa. Maistiaisia pääset katsomaan jo nyt. Tsekkaa pari hyvää ratsastajan alkulämmittelyohjetta täältä ja täältä.

Yhteistyössä:

PTMiia www.ptmiia.com

Ota seurantaan myös PTMiian Insta tai Face

Kiitos tuesta!

FOT ry Freelance Graafikot

BuustiLeader | Poko ry


Hevoseni vuosi ja Koirani vuosi 2023 -kalenterien uudistukset

2.7.2022

Hevoseni & Koirani vuosi vaihtui Talliarki Oy:ksi toukokuussa 2022.

Myös verkkokauppa uudistui www.talliarki.fi -osoitteeseen.

Hevoseni & Koirani vuosi tekijät ovat kuitenkin samat tutut Kata ja Anna. Katalla on takana vuosien kokemus hevosalalta ratsastuksenopettajana, valmentajana ja hevoshierojana, sekä hevoshieronnan opettajana Ypäjän Hevosopistolla. Anna on freelance graafinen muotoilija, kuvittaja ja hevosen omistaja.

Pääosin Hevoseni ja Koirani vuosi 2023 kalenterit ovat samoja kuin aikaisemmin. Teimme kuitenkin muutamia uudistuksia. Kartonkikansien kestävyyttä pyrimme parantamaan lisäämällä ensi vuodelle tukevat huurremuovikannet kartonkikansien päälle. Muovikansissa on myös kuminauha, jolla kalenterin saa pyöräytettyä kivasti nippuun.

Kansien väreihin teimme myös pieniä muutoksia. Roosa ja turkoosi ovat samat sävyt kuin tämän vuoden kalentereissa, mutta sateenkaari piilotti keltaisen sävynsä sisäkanteen ja mustavalkoinen kalenteri sai suloisen hiekan sävyn pintaansa.

Kalenterien sisältö on sama kuin aikaisemmin, mutta nousseiden painokustannusten vuoksi jätimme punaisen painovärin pois ja kalenteri on painettu yksivärisenä mustalla. Mutta ei hätää, pyhäpäivät on merkitty harmaalla taustalla.

Kalenterit ovat edelleen painettu Keski-Suomessa ja viimeistellään Pohjois-Pirkanmaalla. Design from Finland -merkin lisäksi saimme kalenteriimme Graafisen teollisuuden Me työllistämme Suomessa -merkin.

Kalenteriuudistukset lyhyesti:

  • Huurremuovikannet + kuminauha
  • Uusi sateenkaari ja mustavalkoinen kansiväri
  • Koirani vuosi -kalenterin uusi kansikuvailme
  • Painatus vain mustalla värillä
  • Me työllistämme Suomessa -merkki

Käyttäjälähtöiset kalenterit

27/10/2021

Design from Finland -merkki tupsahti tänä syksynä kalenteri- ja muistiipanotuotteidemme kylkeen.⁠ Mistä merkki kertoo?

⁠Design from Finland kertoo muun muassa vastuullisuudesta ja suomalaisesta muotoiluosaamisesta sekä käyttäjälähtöisyydestä.⁠

Tällä kertaa pohdimme, mitä käyttäjälähtöisyys tarkoittaa Hevoseni ja Koirani vuosi tuotteiden kohdalla. Se  tarkoittaa muun muassa sitä, että tuotteen suunnittelussa on kuunneltu asiakkaita eli hevosen ja koirien omistajia ja eläinten kanssa työskenteleviä ihmisiä.⁠

Aloittaessamme vuonna 2017 ensimmäistä Hevoseni vuosi -kalenteria saimme asiantuntijakommentteja eläinlääkäreiltä, hevosenomistajilta, ratsastuksenopeilta sekä tallityöntekijöiltä. Matkan varrella olemme saaneet runsaasti viestejä asiakkailtamme ja olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme saadun palautteen perusteella. ⁠

Koirani vuosi -tuotteiden suunnittelun aloitimme kysymällä koiran omistajilta vinkkejä, mitä heidän mielestään kalenterista olisi hyvä olla. Asiantuntija-apua suunnitteluun saimme jälleen eläinlääkäreiltä.⁠

Kalentereissamme on napakat hevos- ja koirainfosivut, joihin olemme asiantuntijoiden kanssa koonneet lemmikin terveyteen ja harrastamiseen liittyviä perustietoja. Tiedon lisäksi kalenterin lopusta löytyy erilaisia muistiinmerkitsemisen tueksi suunniteltuja taulukoita ja visualisointeja muun muassa ruokinnan ja lääkinnän seurantaan, hoitotoimenpiteille ja liikuntaan.

Kiitämme kaikkia kommenteista ja palautteesta. Se on ollut ensi arvoisen tärkeää tuotteitamme kehittäessä. Otamme mielellämme vastaan palautetta.

Kirjoita meille info (a) talliarki.fi


Vastuulliset kalenterit

11/10/2021

 

Design from Finland -merkki kertoo muun muassa siitä että tuote on valmisteltu ja suunniteltu vastuullisesti.

Vastuullisuus on myös muuta meille Hevoseni ja Koirani vuosi -tiimille ja tuotteillemme.

Hevosmiestaidot ja hevosen hyvinvointi oli suunnittelutiimimme punaisena lankana jo ekasta hevoskalenterista lähtien vuonna 2017. Samoin koiran hyvinvointi aloittaessamme ensimmäista koirakalenteria vuonna 2020.

Me tekijät toivomme että kalenterin avulla, muistiinmerkitsemisen kautta, opit tuntemaan lemmikkisi paremmin ja lemmikin hyvinvointi paranee sekä saavutatte yhteiset tavoitteet. Haluamme toisin sanoen ohjata vastuulliseen hevosen ja koiran omistamiseen.

P.S. Painotuotteemme on myös valmistettu vastuullisesti Keski-Suomessa ja viimeistelty Pirkanmaalla.


Design from Finland -merkki Hevoseni ja Koirani vuosi -tuoteperheelle

13/9/2021

 

Hevoseni ja Koirani vuosi -tuotteissa haluamme yhdistää hyvän muotoilun, käyttäjälähtöisyyden ja vastuullisuuden. Haluamme tehdä hyvän näköisiä ja toimivia hyötykirjoja hevosen ja koiran omistajille.

Suomalainen muotoilu

Hevoseni ja Koirani vuosi -tuotteissa pyrimme yhdistämään sekä kivan ulkonäön että toiminnallisuuden. Taulukot ja visualisoinnit auttavat muistiinmerkitsemisessä ja hoitotoimenpiteissä.

Käyttäjälähtöisyys

Toivomme, että kalenteriemme ja muistiinpanotuotteidemme avulla

•     opit tuntemaan lemmikkisi paremmin

•     lemmikin hyvinvointi paranee

•     saavutatte tavoitteet

•     kehitytte yhdessä lemmikin kanssa

•     tärkeät tiedot löytyvät yhdestä paikasta

•     pystyt parantamaan yhteistyön sujuvuutta esimerkiksi eläinlääkärin kanssa.

Kuuntelemme käyttäjiä eli hevosen ja koiran omistajia sekä alan asiantuntijoita ja eläinlääkäreitä tuotteiden suunnittelussa ja pyrimme kehittämään tuotteitamme jatkuvasti.

Vastuullisuus

Painatamme kalenteri- ja muistiinpanotuotteemme Suomessa, Keuruulla. Ostamalla Hevoseni ja Koirani vuosi -tuotteita tuet siis työtä Suomeen.

Valitsemme materiaalit niin että ne kestäisivät käytössä mahdollisimman hyvin, myös talliolosuhteissa.

Olemme tänä syksynä siirtyneet postittamaan kalenterimme pahvilaatikoissa, jotka voit kierrättää kartonkikeräyksessä.